RSS

γαλοπουλα με δαμασκηνα και καστανο

19 Ιαν.

Χριστουγενιατικο τραπεζι χωρις γαλοπουλα γινεται? Μα φυσικα! γι’αυτο και πρωτοτυπουμε και ποσταρουμε γαλοπουλα μετα τα χριστουγενα! Η αντζουγια με την αρχαια περγαμηνη της συνταγης στα χερια εδωσε ρεσιταλ και εφτιαξε ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,  !!!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

θα χρειαστουμε:

  • 1 κιλο φιλετο γαλοπουλα κομμενο σε κομματια
  • λιγο βουτυρο
  • 1/4 φλυτζανιου κονιακ
  • 1/4 φλιτζανιου χυμο πορτοκαλιου
  • 3 κουταλιες χυμο λεμονι
  • ζωμο κρεατος (1 κυβακι βοδινου)
  • αλατοπιπερο
  • 1 κουπα καστανα
  • 1 κουπα δαμασκηνα

Γυριζουμε τα κομματια της γαλοπουλας στην κατσαρολα με το βουτυρο να τσιγαριστουν και να θωρακιστουν τα υγρα του κρεατος! Σβηνουμε με το κονιακ και αφου εξατμιστει το αλκοολ, προσθετουμε τον χυμο πορτοκαλιου, το λεμονι, το ζωμο κρεατος και το αλατοπιπερο κατα το δοκουν! Αφηνουμε να βρασει σε μετρια φωτια και προσθετουμε εαν χρειαστει λιγο νερακι. 2ο λεπτα πριν το τελος προσθετουμε τα καστανα και τα δαμασκηνα! το δυσκολα κομματι ειναι να ξεφλουδισεις τα καστανα αφοτου τα βρασεις! Σιγουρα στο google θα υπαρχουν σχετικες οδηγιες!

Το αποτελεσμα θα ειναι μια καλα χυλωμενη σαλτσα με υπερτρυφετα και ζουμερα γαλόπουλα inside!!!

 

άμπσολουτ γκρούβ

Advertisements
 
1 σχόλιο

Posted by στο 01/19/2012 in φαγιά

 

Ετικέτες: , , , ,

One response to “γαλοπουλα με δαμασκηνα και καστανο

  1. v@gg3liz

    01/20/2012 at 18:24

    Μα καλά, blog με συνταγές και μάς λέτε να ψάξουμε οδηγίες απ’ το google;;!! Τς, τς, τς!!! Ντροπής πράγματα!!! Hacks!!!

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: