RSS

Spring rolls

20 Δεκ.

Φιλλιπινεζικο σήμερα και τα spring rolls δίνουν και περνουν! Απολαύστε τα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού για μια πιο μεσογειακή νότα… Τον τελευταίο καιρό έχω πολλά πάρε δώσε με την ασιατική κοινότητα των Αθηνών και με μυησαν στις γεύσεις τους! Η αναγνώστρια leti μοιραστηκε μαζί μας τα μυστικά της κουζίνας της και εμείς βάλαμε την σως! Για πάμε να δούμε τι έχουμε!

image

Για την γεμιση:
*κρεμμύδι
*φρέσκα φασολάκια
*καρότο
*λάχανο
*κόκκινη πιπερια

Τα κόβουμε πολύ πολύ μικρά κομμάτια και τηγανιζουμε ελαφρώς με φοινικέλαιο ( εγώ ο ελληναρας θα έβαζα ελαιόλαδο ) μέχρι να μαλακώσουν . Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για τυλιγμα η leti προτείνει το έτοιμο φύλλο για spring rolls από το σούπερ-μάρκετ… Το θέμα με αυτή τη ζύμη είναι ότι είναι πολύ λεπτή και δεν απορροφά πολύ λάδι και δεν διαλύεται στο τηγάνι… Anyway θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ζύμη πολύ πολύ λεπτή αλλά αφού η leti λέει «pare etoimi zimi einai kaliteri» θα βάλουμε την έτοιμη!
Τυλίγουμε την γεμιση στα φύλλα και τηγανιζουνε σε υψηλή θερμοκρασία να ροδίσουν!
Όταν τα δαγκώνουμε είναι κάπως έτσι

image

δαγκωμενο string roll

Η σάλτσα μας είναι απλή : ένα κεσεδακι ζαουρτι με μουστάρδα λίγο λάδι παπρικα πιπέρι και καρι… Ανακατεύουμε με ζωηραδα και βουτάμε τα springs !

Μια κομματαρα από την ταινιαρα drive

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 12/20/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: