RSS

Κιμαδοπιτα

20 Νοέ.

Ειχα πεθυμισει πολυ μια ωραια κιμαδοπιτα ειδικα μετα απο το περυσινο καλοκαιρι που φαγαμε με την αντζουγια κρεατοπιτα στην αλονησο… Η αντζουγια εβαλε τα δυνατα της και μεσα σε ενα απογευμα παρασκευασε το καλυτερο φυλλο ,τον καλυτερο κιμα, και τα ενωσε παραδειγματικα… Εγενετω κιμαδοπιτα!!!!

Θα χρειαστουμε για το φυλο :

  • 250 – 300 γρ αλευρι για ολες τισ χρησεις
  • λαδι , αλατι
  • 2 κουταλιες του γλυκο φρεσκια μαγια
  • χλιαρο νερο

Θα χρειαστουμε για την γεμιση

  • 1/2 kg κιμα
  • 1 κρεμμυδι
  • μανιταρια
  • τυρι τριμμενο (reggato, parmezana)
  • μυρωδικα (αλατι, πιπερι, κανελα, 2 μπαχαρια, 2 γαρυφαλα)
  • τριμμενη ντοματα
  • 1 αυγο
  • 1 ποτηρι λευκο κρασι

Φτιαχνουμε πρωτα την ζυμη… μαλασουμε τα υλικα μεχρι να γινουν ζυμαρενια και τα χωριζουμε σε δυο μπαλιτσες οπου τις αφηνουμε στην ακρη να φουσκωσουν.

στον ενδιαμεσο χρονο ετοιμαζουμε τον κιμα. Τσιγαριζουμε το κρεμμυδι και τον κιμα με τα μανιταρια μεχρι να παρουν χρωματακι. Σβηνουμε με το κρασι και το αφηνουμε μεχρι να εξατμιστει. Προσθετουμε την ντοματα και ολα τα μυρωδικα χαμηλωνοντας την φωτια σε μετρια και αφηνουμε μεχρι να πιει ολα τα ζουμια του. Μολις στεγνωσεο ο κιμας ριχνουμε μεσα το χτυπημενο αυγο (κραταμε το 1/4 του αυγο για το φυλο) και τα τυρια.

Με τον πλαστη ανοιγουμε το μπαλακι ζυμαρακι σε φυλο αρκετα μεγαλο ωστε  να χωραει στο βουτυρωμενο ταψι μας. Στρωνουμε το κατω μερος του φυλου και απο επανω ισομοιραζουμε με εναν μικρο οδοστρωτηρα την γεμιση κατα αυτον τον τροπο

Στη συνεχεια απλωνουμε με τον πλαστη και το αλλο φυλλο και καπακωνουμε την πιτα μας. Απο επανω με ενα βουρτσακι σιλικονης αλοιφουμε με λιγο γαλα και το μερος του αυγου που κρατησαμε! Δεν ξεχναμε τα φυλλα μολις τα απλωσουμε να τα τρηπησουμε ελαφρως με ενα πιρουνι για να μην φουσκωσουν!

Αυτο ηταν! Ψηνουμε στους 180 στο τελευταιο ραφι του φουρνου (για να ψηθει καλα και απο κατω)

Σημειωστε οτι εφαγα ολοκληρο το ταψι σε 1 ημερα!!!

Σημειωστε επισης οτι εχω ακουσει αυτο το κομματι 1000 φορες την τελευταια ημερα!

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 11/20/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: