RSS

Φρουτοπια

14 Νοέ.

Νομιζω οτι καθε φορα που φτιαχνουμε αυτο το γλυκο, το ερωτευομαι περισσοτερο!!! Πολυ ελαφρυ με φρουτενια γευση και ζυμαρενιο περιβλημα! Θα σας ξετρελανει και ειδικοτερα με την ευκολια παρασκευης του! για να δουμε λοιπον τι εχουμε:

  • 2 μηλα
  • 1 μπανανα
  • 7-8 δαμασκηνα (αυτα τα συσκευασμενα τα χωρις κουκουτσι)
  • μερικες σταφιδες σουλτανινες
  • 1 με 1+1/2 φλιτζανια αλευρι
  • 3 – 4 κουταλιες (μετρικές) βουτυρο
  • 3/5 του φλιτζανιου ζαχαρη καστανη

Καθαριζουμε τα μηλα και τη μπανανα και τα κοβουμε σε φετες. Τα στρωνουμε σε ενα πυρεξ ( κατω κατω τοποθετουμε τα μηλα) και απο επανω ριχνουμε τα δαμασκηνα και τις σταφιδες.Περιχυνουμε με λιγο νερακι, ισα ισα να καλυψει το μισο των μηλων.  Πασπαλιζουμε με μια κουτ. της σουπας ζαχαρη.

Σε ενα μπολ βαζουμε το αλευρι, το βουτυρο και την υπολοιπη ζαχαρη. Ανακατευουμε με τα χερια μεχρι να γινει το μειγμα μας «ψιχουλιαστο»… το στρωνουμε απο επανω απο τα φρουτα και τελος ριχνουμε αρκετη κανελα απο επανω…

30 λεπτα στους 180 βαθμους αρκουν για να γινει η καλυτερη φρουτοπιτα που εχετε δοκιμασει!

κανενας δεν μπορει να φαει μονο μια μπουκια....

κατιτις χαρουμενο!

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 11/14/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: