RSS

Υπερσοκολατενιο μους/κεικ

28 Οκτ.

Πριν γραψω οτιδηποτε θα πρεπει να αναφερω οτι η συνταγη ειναι της μπαρμπαρηγου, αλλα φιλε μου ποια ειναι αυτη και πως μπορει να κανει copyright τα υλικα αφου η φυση μας προσφερει απλοχερα?? ε? εεεε? <hippie mode off>

Πριν εμβαθυνω στο γλυκο παρτε μια φωτο να παθετε κοκομπλοκο

  • 250 γρ βουτυρο (ο μπαμπας του μπατμαν λεει οτι το λευκο βουτυρο ειναι καλυτερο)
  • 2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη (η αντζουγια ειπε»την επομενη φορα θα βαλω 1+1/3)
  • 125 ml γαλα (η αγελαδα ειπε μουυυυυυυυυυυ)
  • 125 ml ροφημα καφε (νεσκαφε ή εσπρεσσο)
  • 125 ml ρουμι (ή μαυροδαφνη πιο καλα…αντζουγια 2011)
  • 1 βανιλια
  • 200 γρ κουβερτουρα
  • 260 αλευρι που φουσκωνει μονο του
  • 40 γρ κακαο
  • 2 αυγα

Ενα απογευμα η αντζουγια εκανε cooking therapy και αποφασισε να φτιαξει αυτο το ΘΑΥΜΑ της φυσης.. Ακομα και ο ξαδελφος νικος το δοκιμασε που ειναι πολυ συντηριτικος στις γευσεις του και ξετρελαθηκε!!!

3 ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ!!!!!!!!!!!!
 

Σε κατσαρολα τοποθετημενη σε εστια με χαμηλη φωτια ριχνουμε το βουτυρο να λιωσει και την ζαχαρη και ανακατευουμε με το συρμα. Μολις το μειγμα ομογενοποιηθει προσθετουμε την κουβερτουρα να λιωσει και αυτη, συνεχιζοντας το ανακατεμα. Ριχνουμε τα γαλα/μαυροδαφνη/καφε/βανιλια ανακατευοντας συνεχως. Κοσκινιζουμε* το αλευρι και το κακαο και τα προσθετουμε και αυτα. Τελος ριχνουμε και τα αυγα ανακατευοντας κομματακι γρηγοροτερα. Αποσυρουμε την κατσαρολα απο την φωτια και αφηνουμε το μειγμα να χλιαρωσει καπως. Αυτο που θα εχετε μπροστα σας ειναι αρκετα ζουμερο, σαν πυχτο κακαο, μην σας τρομαζει ειπαμε ειναι κεικ/μους.

Βουτυρωνουμε μια φορμα και ριχνουμε  το μειγμα μεσα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 για 40-50 λεπτα. Αφου βγαλουμε το κεικ απο τον φουρνο περιμενουμε να κρυωσει για να ξεορμαρουμε διοτι ο κινδυνος κατολησθησης ειναι μεγαλος λογω ρευστοτητας (της μοδός η λεξη).

Τι να σου πω και τι να σου λεω φιλε μου για την γευση! ο καφες το αλκοολ και η υπερσοκολατα ενωνονται και το μειγμα ειναι εκρηκτικο και δεν μπορεις να κανεις αλλιως απο το να πεσεις με τα μουτρα και να το εξαφανισεις εν μια νυκτη!

 

* τι παιζει με αυτο το κοσκινισμα του αλευριου πια? ξερει κανεις τον λογο?

 

τρελο κεικ συνδιαζεται μονο με τρελους performers

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 10/28/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , , , ,

3 responses to “Υπερσοκολατενιο μους/κεικ

  1. manousina

    10/29/2011 at 15:00

    Το αλεύρι το κοσκινίζουμε στα κέικ γιατί έτσι έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα
    Κολασμένο, αμαρτωλό γλυκό.

     
  2. v@gg3liz

    10/29/2011 at 17:05

    2 ερωτήσεις και μια απάντηση- α.) την ινσουλίνη την παίρνεις πριν το φας, για νά ‘σαι καβατζωμένος ή σε παίρνει να την πάρεις και μετά? β.) η σύνδρομη για το γυμναστήριο μετά απ’ αυτό είναι δωρεάν ή την πληρώνεις έξτρα? και γ.) το κοσκίνισμα είναι κατάλοιπο της μεταπολεμικής εποχής που, επειδή έφτιαχναν το αλεύρι μόνοι τους, το κοσκίνιζαν πριν τη χρήση ώστε να μην έχει σβώλους! Επειδή όμως σ’ αυτή τη χώρα είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν, το γράφουμε ακόμα στις συνταγές!!!

     
  3. axnisti antzougia

    10/29/2011 at 17:38

    θα σου απαντουσαμε σε οοολες τις αποριες σου, αν απλα ΣΗΚΩΝΕΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!!!!!!!!

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: