RSS

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟ

17 Σεπτ.

Επιστροφη με μεγαλες ορεξεις για νησιωτικους πειραματισμους! Τα πανεμορφα Κυθηρα (ή αλλιως Τσιρίγο) μας γεμισανε τα στομαχια και την καρδια  με γευσεις! χαρη στην super-uber-duper-awesome-gamati typissa ΚΥΡΙΑΚΗ γνωρισαμε το(ν) ξινοχοντρο ενα ειδος τραχανα μαλλον (αποτελειται απο σιταρι και ξινισμενο γαλα)…ξερω βαγγελη ακουγεται ασχημο-εχει ομως γευση απογειωτικη!!!! Το αλλο βασικο στοιχειο του φαγητου αυτου ειναι η μελιτζανα που οπως εχουμε ξαναματαπει ειναι αγαπημενο υλικο!!! Ολα τα υλικα που βλεπετε και θα χρησιμοποιησουμε προερχονται απο τον κηπο του πατερα της Κυριακης οπου προφανως φυτρωνουν και αυτα! διχως αλλες καθυστερησεις παμε βουρ στην κατασκευη μας!

ολα μαζεμενα νοικοκυρεμενα!

τα υλικα μας:

  • 7-8 μικρες μελιτζανες σαν της φωτογραφιας ειδαλως κανονικες μελιτζανες λαικης αγορας αθηνας
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 1 μεγαλη σκελιδα σκορδο
  • 3-4 ντοματες στον τριφτη
  • 2 πατατες μετριες
  • 4 χουφτες ξινοχοντρο
  • 1 ποτηρι φινο εκλεκτο λευκο κρασι (της παρεας)

Να σημειωσω οτι οι μελιτζανες που ειχαμε ηντο τριχρωμες : πρασινες , ασπρες  και…μελιτζανί!

εκτελεση ευκολη και ταχυτατη! ΠΑΜΕ!

ροδιζουμε το κρεμμυδι με το σκορδο σε αρκετο(?) λαδι και ριχνουμε τις μελιτζανες σε κυβακια και τις πατατες σε κυβακια επισης.Χαμηλωνουμε στο μισο και ανακατευουμε με προσοχη να μην κολησουν αλλα και να μην τις κανουμε νιανια με την κουταλα μας. προσθετουμε ανα διαστηματα νερο λιγο λιγο ετσι να μην ειναι στεγνο και οταν θελουν οι μελιτζανες κανα 20 λεπτο ακομα για να γινουν ριχνουμε το κρασι και οταν σωθει και αυτο (μην αγχωνεστε οι μελιτζανες ειναι ρουφηχτρες υγρων, θα γινει γρηγορα) ριχνουμε την ντοματα ,το ξινοχοντρο και λιγο νερακι,ενα φυλο δαφνης,αλατι και μπολικο πιπερι! Τωρα στην κατσαρολα σας θα εχετε ενα μαλλον πυχτο-νερουλο μειγμα, το αφηνεται να σιγοβρασει κανα 30 λεπτο και βλεπετε 5-6 φορες το βιντεο μας!!! μην αμελησετε να το ανακατευετε που και που να μην κολησει στον πατο!

τωρα πια το φαι πρεπει να ειναι σαν μια αρκετα πηχτη σοτπα! ο ξινοχοντρος εχει ρουφηξει και εχει δεσει την σαλτσα σε υπερμεγατονικα επιπεδα! Απαραιτητη συνοδεια ειναι η φετα και το λαδοπαξιμαδο κυθηρων! Η γευση ειναι γλυκια και μελιτζανενια  και με την αισθηση που αφηνει ο ξινοχοντρος  δενει σε μια χωριατικη εσανς! Ειναι σαν να το εφτιαξε η κυρα-Καλή στο Καψάλι!!!

προταση σερβιρισματος!

Και παλι 100000000000000 ευχαριστουμε στη Κυριακη που ετρεξε και ταλαιπωρηθηκε για εμας οσο κανενας αλλος!!!!!!!!

Advertisements
 
Σχολιάστε

Posted by στο 09/17/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: