RSS

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

03 Σεπτ.

Η μιση πλακα με αυτες τις συνταγες ειναι οτι βαζεις τζιντζερ αντι , τι να πω πιπερια, και ο αλλος ( και εγω ειμαι ο αλλος) ριχνει ενα βλεμμα παραπανω στη συνταγη. Η αλλη μιση ειναι οτι εγω πηρα καταλαθος το τζιντζερ νομιζοντας οτι ετσι εγραφε η συνταγη αυτο ταιριαζε περισσοτερο και τελικα το χρησιμοποιησα με θετικα γευστικα αποτελεσματα. Επειδη ο master λειπει διακοπες και δεν θα πηγαινε ωραιο να κανω ακομα μια μακαροναδα, ειπα να κανω ψαρι που εχει και ω3 λιπαρα. Και επειδη μπορει να εχεις αθροιστικη κεφαλαλγια ας πουμε και να παιρνεις κορτιζονη για θεραπεια ( οχι δεν εχω. Τωρα. ) και να πρεπει να εχεις διαιτα χωρις αλατι, δεν βαλαμε καθολου αλατι. Φυγαμε:

– Χρονος προετοιμασιας : 10 λεπτα

– Μετριας δυσκολιας συνταγη

Το φαγητο γινεται σε δυο σταδια. Το σταδιο ετοιμασιας του σολωμου και το σταδιο ετοιμασιας της σαλτσας.

Για το σολωμο χρησιμοποιησαμε:

– 1 φιλετο σολωμου 400 g

– 1 ποτηρι κρασι ασυρτικο σαντορινης 2009

– 50 g  analατο βουτυρο

– 2 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα

– πιπερι

– 4 κουτ. του γλυκου φρεσκοτριμμενο τζιντζερ

 

Για τη σαλτσα χρησιμοποιησαμε:

– 3 ντοματες μεγαλες και ωριμες που τις ξεφλουδιζουμε, βγαζουμε τα σπορια και τις ψιλοκοβουμε.

– 10-15  g απο το ιδιο βουτυρο

– πιπερι

 

Βαζουμε σε μια μικρη κατσαρολα το κρασι και το σολωμο και το βραζουμε για 6-7 λεπτα με κλειστο το καπακι. Στη συνεχεια πεταμε το πολυ κρασι και αφηνουμε λιγο( το 1/3)  και προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι. Μετα απο 1 λεπτο προσθετουμε το βουτυρο και ανακατευουμε συνεχεια τη σαλτσα για να παρει ενα ωραιο κιτρινο χρωμα. Η σαλτσα μας πρεπει να μην ειναι πηκτη αλλα να μην ειναι και πολυ ρευστη. Περιπου απο τη στιγμη που βαζουμε το βουτυρο υπολογιστε 8-10 λεπτα μεχρι να το κατεβασετε. ΠΡΟΣΟΧΗ. Οταν ανακατευουμε τη σαλτσα να αφηνουμε το φιλετο σολωμου στην ησυχια του, γιατι αλλιως θα αρχισει να διαλυεται. Γυρω γυρω καλυτερα χωρις να το ακουμπατε. Ενας φιλος μου που δεν προσεχε εμαθα οτι του διαλυθηκε αρκετα. What a looser..

Για τη σαλτσα τα πραγματα ειναι απλα. Βαζουμε σε ενα τηγανι το βουτυρο και την ντοματα και ανακατευουμε. Σε 2 λεπτα ειναι ετοιμο. Ριχνουμε και το πιπερι και περιπου 2 λεπτα πριν ετοιμαστει ο σολωμος προσθετουμε τη σαλτσα στην κατσαρολα  και ανακατευουμε ελαφρα.Μαζι με τη σαλτσα ριχνουμε τις 3 κουταλιες απο το τζιντζερ. Οταν σερβιρουμε το σολωμο ριχνουμε και την τεταρτη κουταλια απο πανω απο το φιλετο. Στη σαλτσα μας που εχουμε σερβιρει ριχνουμε και παλι πιπερι για εξτρα γευση. Ειπαμε λειπει το αλατι.

 

πραγματικα δεν εχω κανενα ταλεντο στη φωτογραφια

 

Και οποιος λεει για κλοπη θα πω οτι αν στην τεχνη δεν υπαρχει παρθενογενεση( για σου λανθιμε) σε ενα φιλετο θα κολλησουμε; Ασε που αυτοι δεν ειχαν τζιντζερ.Και ειχαν και αλατι και κατι πρασιναδες. Αλλο φαγητο τι να λεμε τωρα. Ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει παρθενογενεση.

 

Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 09/03/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , ,

3 responses to “ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

  1. likudeez

    09/07/2011 at 09:25

    Γέλασα δυνατα μέσα στην σκηνή μου τουλάχιστον 3 φορές και ξύπνησα τον peter & την vanessa στην διπλανή σκηνή! Θα τους μεταφρασω τα γραφόμενα να γελάσουν και αυτοί!
    Ωραία πάντως τα ω3 και η αχνιστη αντζουγια τα εκτιμάει ιδιαίτερως!

     
  2. eel

    09/07/2011 at 19:03

    Ειναι σιγουρα χωρις αλατι?? μην κανω καμια μαλακια…

     
  3. mountrakis40

    09/07/2011 at 22:21

    Τα χαιρετισματα μου στη vanessa, με τον peter δεν τα παμε καλα τελευταια πες του απλα ενα hi. Ν αι ρε εννοειται χωρις αλατι. Προσεχε μπορει αν βαλεις αλατι να κανεις πραγματα που δεν θελεις και εγω δε θα ειμαι υπευθυνος για αυτο.

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: