RSS

ντονατ σπιτικα φουρνου με εσανς μπισκοτου

24 Αυγ.

chocolate orgy

…απο την αχνιστη αντζουγια που μετατραπηκε σε suga mama!!!

Ενα πρωινο λοιπον, περιμενοντας τον διαχειριστη blogger likudeez και ψαχνοντας ενα τροπο να ικανοποιησω τον ουρανισκο του αποφασισα να του ετοιμασω ενα απο τα αγαπημενα του γλυκακια, ντονατσακια!

χρειαστηκα :

  • 1 αυγο
  • 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 50 γρ βουτυρο αναλατο
  • αρωμα βανιλιας
  • 1/2 κουπα φρεσκο γαλα
  • 2 κουτ γλυκου baking powder
  • 3-4 κουπες αλευρι (αναλογα)

Σε ενα μεγαλουτσικο μπολ ριχνουμε το αυγο,την ζαχαρη, το βουτυρο (λιωμενο) και το αρωμα βανιλιας (περιπου 1-2 κουτ. γλ.) και ανακατευουμε μα τον αυγοδαρτη μεχρι να ομογενοποιηθουν. Στην συνεχεια προσθετουμε το γαλα και το baking και ανακατευουμε ξανα. Τελος ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να δημιουργηθει ενα σχετικα στερεο μειγμα. Το αφηνουμε στο ψυγειο να ξεκουραστει μιση ωρα. Αλευρωνουμε μια επιφανεια και εκει δουλευουμε το μειγμα προσθετοντας εαν χρειαστει αλευρι εως οτου γινει μια μαλακη και ευπλαστη μπαλα.

wannabe ζαχαροπλαστες

Απλωνουμε την ζυμη με το χερια μας στον αλευρωμενο παγκο και χρησιμοποιοντα ς υπερσυγχρονα και εξειδικευμενα εργαλεια ζαχαροπλαστικης (κουπα και μηλοκοφτης) δινουμε σχημα στο ντονατσακια μας

στοχευοντας στο κεντρο

Τοποθετουμε τα ζυμαρακια στο ταψξ με στρωμενη λαδοκολα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 για 20-25 λεπτα. Γαρνιρουμε με υλικα της επιλογης μας. Τα δικα  μας περιμενοντας τον likudeez τα βρηκαν αψογα με την παντα επιτυχημενη και δοκιμασμενη merenta. Ενναλακτικα δοκιμαστε μελι με κανελα ή αν το εχετε πολυ με την ζαχαροπλαστικη ετοιμαστε γλασο της αρεσκειας σας βουτηξτε το ντονατσακι σας και ριξτε μια βροχη απο πολυχρωμες τρουφες.

 

Θα συνοδευα το γλυκακι απο beyonce και sugga mama αλλα επειδη θα παθαινα overdose ζαχαρης επελεξα κατι πιο λαιτ

Advertisements
 
6 Σχόλια

Posted by στο 08/24/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , ,

6 responses to “ντονατ σπιτικα φουρνου με εσανς μπισκοτου

  1. margi

    08/24/2011 at 23:59

    Λατρεμενη λιχουδια…πολλα μπραβο απο εμενα στην αχνιστη αντζουγια!!!!
    Οσο για το γλασο,ευκολη κ γρηγορη λυση ειναι σε ενα κατσαρολακι να βαλεις βανιλια (το γνωστο υποβρυχιο) να το αραιωσεις με λιγο νερο (θελει συνεχεια ανακατεμα οσο ειναι πανω στη φωτια!) κ μετα να προσθεσεις κακαο σε σκονη (ή και κομματια σοκολατας)…
    Την ποσοτητα την υπολογιζεις με το ματι αναλογα ποσο γλασο θελεις να φτιαξεις και το κακαο το βαζεις αναλογα με το χρωμα…ποσο σκουρο θελεις να γινει…
    Αφου βουτηξεις,περιχυσεις,διακοσμησεις το γλυκο που θελεις,χρειαζεται να μπει λιγη ωρα στο ψυγειο να δεσει. 🙂

     
  2. la nonna

    08/25/2011 at 14:54

    όπως καταλάβατε, ο μ’αγαπάς κι η σ’αγαπώ περνούν το χρόνο τους ετοιμάζοντας λιχουδιές ο ένας στον άλλο…

     
  3. mountrakis40

    08/25/2011 at 19:10

    Πολυ χαρουμενος που κατι τοσο νοστιμο υπαρχει στο blog. Ειναι ομως νοστιμα; Περιμενω μια εξαδα σπιτι μου για να ειμαι σιγουρος. Να φαω τα τρια και να παρω τα αλλα τρια στην περιπολια μετα.( Α.C.A.B ) http://www.youtube.com/watch?v=_Y47DoZ0KVU&feature=feedlik_more

     
    • la nonna

      08/26/2011 at 09:59

      τι να λέει, τώρα που πέθανε κι ο bubba smith, τίποτα δε θά’ναι πια το ίδιο…

       
  4. axnisti antzougia

    08/25/2011 at 20:27

    χαχα πολυ καλος ο συνδεσμος, αλλα αυτα τα ντονατς οπως διαπιστωσε και η la nonna ειναι για αγαπησιαριδες και οχι για cops !!! οποτε ετοιμαζω την εξαδα με το λαχταριστο γλασο που αναρτησε η γλυκατζου margi σου πακεταρω και μπολικη αγαπη απο τον λιχουδη και την αντζουγια και στα στελνω!!!!

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: