RSS

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ

01 Αυγ.

Καλοκαιρι, γεμιστα, αρωματα απο φρεσκα φρουτα και λαχανικα, θαλασσα παιδικες αναμνησεις…. και αλλα τετοια που θα ελεγαν οι φλωροι εμεις δεν θα τα πουμε. Εμεις θα πουμε την υπερσυνταγη για τα καλυτερα γεμιστα απο την καλυτερη μη βραβευμενη με αστερι michelin  chef  που εχουμε την τιμη να φιλοξενουμε αυτες τις μερες. Συνταγη που εχει φανατικους θαυμαστες( το χελι) και πολλους groupies. Για τους πολλους που θα πουνε αντε ρε τι γεμιστα,σιγα το φαγητο, απλα απαξιουμε.

– Χρονος προετοιμασιας 35 λεπτα

– Βαθμος δυσκολιας μετριο

Για τη γεμιση χρησιμοποιουμε:

– 1 πακετο ρυζι για γεμιστα

– 1 καροτο ψιλοκομμενο

– 1 πιπερια ψιλοκομμενη

– 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο

– 15-20 σταφιδες

– 10 φυλλαρακια μαιντανου ψιλοκομμενα

– τη γεμιση απο 4 ντοματες και 1 πατατα τριμμενες στον ξυστη

– 1 λεμονι στυμμενο

– 1-1.5 ποτηρια λαδι

– αλατι,πιπερι, ριγανη, κυμινο, παπρικα γλυκια, λιγη ζαχαρη ολα κατα το δοκουν

Η συνθεση των γεμιστων αποτελειται απο: 8 πιπεριες πολυχρωμες, 4 ντοματες ωριμες και μεγαλες, 2 πατατες, 2 μελιτζανες.

Κοβουμε προσεχτικα περιπου μισο εκατοστο πιο κατω απο τογεμιστο με μαχαιρι σχηματιζοντας του ενα καπελο, ‘η ακομα πιο καλα το κοβουμε ολο. Προτιμαμε πιπεριες και ντοματες που μπορουν να στεκονται οταν τις αφηνουμε σε επιπεδη επιφανεια για να μην μπαλατζαρουν. Για να αδειασουμε τις ντοματες χρησιμοποιουμε ενα μεγαλο κουταλι με τον εξης τροπο. Κανουμε εναν νοητο κυκλο λιγα χιλιοστα πιο μεσα απο την ακρη της και αρχιζουμε σιγα- σιγα να σκαβουμε. Δεν το παρακανουμε με το σκαψιμο γιατι στο ψησιμο μπορει να σκασουν. Φανταστειτε οτι η ντοματα πρεπει να παρει ενα σχημα οπως ειναι η πιπερια που ειναι ετοιμη να γεμισουμε.Τετοιο μεγεθος στο τοιχωμα δηλαδη. Το ιδιο ισχυει και για τις πατατες και τις μελιτζανες. Προσεκτικο σκαψιμο για να εχει ισχυρα τοιχωματα.

Οταν ετοιμασουμε τη γεμιση την ανακατευουμε καλα και στο τελος βαζουμε το αλατι. Αφηνουμε κανενα 20λεπτο τη γεμιση στην ησυχια της για να γινει η μιξη των αρωματων και των συστατικων. Μετα με το κουταλι που εχουμε αφαιρεσει τη γεμιση απο τις ντοματες ( μην πλενουμε και πολλα πολλα ) αρχιζουμε να γεμιζουμε τα υλικα με τη γεμιση περιπου στα τρια τεταρτα του καθενος. Αν το πολυγεμισουμε θα σκασουν και θα χυθουν τα υλικα. Αν βαλουμε λιγοτερο θα ειναι κριμα!Καλυτερα τη διαδικασια της γεμισης να την κανουμε μεσα στο ταψι, για να μην εχουμε να κανουμε τη μεταφορα οντας ηδη γεμισμενο. Στη συνεχεια περιχυνουμε με λαδι τα γεμιστα μεσα στο ταψι με περιπου μισο ποτηρι και προσθετουμε και νερο ετσι ωστε να φτασει να κολυμπανε σε 40% υγρου για να μην ξεραθουν. Βαζουμε και απο πανω ενα κομματι λαδοκολλα για να μην ξεραθει απο πανω. Τελικα κομματακι δυσκολο ειναι! Το βαζουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους. Για περιπου 2 ωρες. Παμε να δουμε κανενα ματς και στο ημιχρονο ριχνουμε και μια ματια στο φαι μηπως θελει λιγο νερο και βγαζουμε τη λαδοκολλα να δουμε πως παει. Μεχρι να ξαναρχισει το ημιχρονο εχουμε ξαναβαλει τη λαδοκολλα. Περιπου μιση ωρα πριν τα κλεισουμε βαζουμε ενα κομματι χαλουμι απο πανω απο το γεμιστο ( εννοειται εχουμε σηκωσει το καπελο του και το ξαναβαζουμε μετα) για να μαλακωσει και να παρει τυρενια γευση που ταιριαζει. Καλη ορεξη!

Εδω τα γεμιστα με το καλυτερο τους φιλο το γιαουρτι περιμενουν...

Και επειδη τον τελευταιο καιρο μας εχει κολλησει αγρια αυτο το τραγουδι το ακουμε.

Advertisements
 
4 Σχόλια

Posted by στο 08/01/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , , ,

4 responses to “ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ

  1. xeli

    08/01/2011 at 17:18

    Ναι μωρέ, μια συνταγή για μεγάλα παιδιά!σοφτ για τις υπόλοιπες,ειδικά τις ποδοσφαιρικές… φανατικό ς θαυμαστής, μόνο ρεσαλτο στο κτελ δεν εχω κάνει για να τα φάω πρώτος… κ τώρα βρίσκονται μπροστά στην οθόνη μου!θα το επιχειρήσω και. θα γράψω τα αποτέλεσματα να με κρίνει ο εμπνευστής της συνταγής! Κ δεν θέλω michelin με τα bridgestone είμαι μια χαρά….

     
  2. likudeez

    08/01/2011 at 23:04

    Εχω φάει και εγώ από τα γεμιστα αυτα ! Δισ μάλιστα… Λαμια αλλά και χαλάνδρι με τον καλύτερο τους φιλο το ζζαουρτι! Πραγματική απόλαυση βγαλμένη μέσα από την κουζίνα!
    Στα τεχνικα τώρα… Η φωτό καταπληκτική! Μινιμαλισμός στο απόγειο! Σχεδόν σαν πίνακας του miro! Με την πρώτη ευκαιρία θα ποσταρω ένα πίνακα του!

    Αχ…. τα γεμιστα!!!!

     
  3. v@gg3liz

    08/02/2011 at 10:05

    Αυτός ο Michelin φτιάχνει λάστιχα, φτιάχνει χάρτες, κρίνει chefs, βγάζει ημερολόγια με γυμνά μοντέλα, για να μην πω για τα παπούτσια!!!! Δηλαδή να τα κάνει όλα αυτός, όλοι οι υπόλοιποι να πεινάσουμε!!!! Γαμημένοι Γάλλοι!!!!

     
  4. eel

    08/03/2011 at 09:53

    Πλακωσου…

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: