RSS

Ελληνικα ταπας

05 Ιον.

image

Είχαμε πάει με την ανθιππη βαρκελωνη και πήγαμε στα ταπας μπαρ και ταπας night και ξέρω γω τι άλλο..
Γυρνώντας αποφασίσαμε να κάνουμε τα δικα μας ταπας. Για να τα καταφέρουμε χρειαστηκαμε:
1) 1 μπαγκέτα γαλλική ή από τον βασιλόπουλο όπως εμείς
2) για βάση χρειαζόμαστε το μείγμα ντομάτας το οποίο αποτελείται από 3 ώριμες ντομάτες 4 φύλα βασιλικού και μια μικρούλα σκελίδα σκόρδο… όλα στο multi να γίνουν αλοιφη
3) μερικά τυριά σε φέτες όπως κασερι εμενταλ γκούντα αλλά και λαδοτυρι μυτιλήνης και κατικι δομοκού
4) μερικά αλλαντικά όπως σαλαμι αερος, γαλοπούλα και οτιδήποτε σας κάνει κέφι
5) πιπεριές φ(χ)λωρινης σε λωρίδες κομμένες

Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές ροδελες .Βάζουμε μια κουτάλια της σούπας μείγμα τομάτας στην κάθε φέτα μπαγκετας και από επανω τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί ένα κομμάτι αλλαντικο και προαιρετικά λίγο πιπερία χλωρινης… μπορούμε να παραλείψουμε το αλλαντικο και να παίξουμε μόνο με τυρακι  και πιπερια. Ανάλογα τα γούστα σας.. αν κάποιος θέλει κανείς λίγο πράσινο μπορεί να προσθέσει πιπερια πράσινη ή λίγα μικρα τρυφερα φιλαράκια μαρούλι. Επίσης εαν είστε μεγαααάλοι φαν της τομάτας μπορείτε να  τοποθετήσετε μισό τοματίνι στην κορυφή των τάπας
Τελειώνουμε με μια οδοντογλυφιδα που ο σκοπός της είναι να συγκρατήσει τα υλικα. Συνδυάζεται τελεία με μια κρύα κανάτα σαγκρια. Μην παραλείψετε να κόψετε φέτες λεμονιού για την σαγκρια και πολλά πολλά παγακια! Προτεινόμενη μουσική κατά την προετοιμασία, αλλά και κατά την βρώση
Bon apetito… και πολλά ταπας λέμε!

 
22 Σχόλια

Posted by στο 06/05/2011 σε φαγιά

 

Ετικέτες: , , , , ,

22 responses to “Ελληνικα ταπας

  1. giannis theriaklis

    06/06/2011 at 21:51

    paidia kali arxi! perimeno me anypomonisia kai ego tis epomenes photo!!
    doste syntages gia pesto koliandrou me maratho kai marmelada..an to
    breite tha xaro poly..to xa faei sto » trapeza toy makh» sti omorfi folegandro!
    eyxaristo!

     
    • likudeez

      06/06/2011 at 23:18

      Ακριβώς αυτην την συνταγή θα πόσταρουμε μετά! Μόνο να μιλήσω με τον μάκη απ’την φολεγανδρο να μου πει αν η μαρμελαδα είναι φραγκοσταφυλο ή παπαγια

       
    • mountrakis40

      06/07/2011 at 13:14

      Εγω θα το φτιαξω αλλα αρκει να μου υποσχεθεις οτι θα το φας! Ακους εκει πεστο κολιανδρου με μαραθο και μαρμελαδα. Ο Μακης δεν θα σερβιρε ποτε κατι τετοιο. Η σπεσιαλιτε του αλλωστε ειναι μανιταρια a la creme brulee

       
  2. manana 22

    06/06/2011 at 21:52

    mprabo paidia!
    ayta ta 2 xreiazomouna! giati yparxoun kai gynaikes pou mageireyoun!
    pos blepoun mpala ennoeitai!

     
    • likudeez

      06/06/2011 at 23:02

      μα για τις γυναικες καλοφαγουδες μπαλαδορισες δουλευουμε!!!

       
  3. geotzio

    06/06/2011 at 23:12

    καλή αρχή παιδιάαααααααααα.. τίποτα κρητικό θα φάμεεεεεε ? ? ?

     
    • likudeez

      06/06/2011 at 23:25

      ετοιμαζουμε ντακοσαλατα μεγατονων!!!!

       
    • mountrakis40

      06/07/2011 at 12:49

      ευχαριστουμε! Μεθαυριο κατεβαινω κατω για να βρω συνταγες στις αποκρημνες γωνιες του ψηλορειτη. Αν αποκρημνες κορυφες του ψηλορειτη πεις τις πατελλες βεβαια!

       
  4. laxanika14

    06/08/2011 at 15:15

    Καλή αρχή παιδιά! Μπράβο για τις πρωτότυπες συνταγές σας! Πάντα είχα απορία πώς γίνονται τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Πάντως τον mountrakis40 ψιλοτεμπέλη τον βρίσκω! Ούτε συνταγές ανεβάζει ούτε για την ομάδα λέει τίποτα..

     
    • likudeez

      06/08/2011 at 16:30

      Έτσι έτσι τσιγκλισε τον και θα δεις… θα σκάσει με τρομερή συνταγή με λάδι τρουφας!!!! ,Πάντως σε ευχαριστούμε λαχανικο14 ,να ξέρεις πάντως ότι με την ίδια τεχνική μπορείς να καραμελωσεις και αλλά λαχανικά (μελιτζανες κολοκυθακια πιπεριές)

       
      • axnisti antzougia

        06/11/2011 at 23:15

        Ανυπομονω για την συνταγη με λαδι τρουφας!!!!! Μας εχουν περισεψει δυο τενεκεδες στο ντουλαπι και δεν ξέρω τι να τους κάνω!!!

         
  5. mountrakis40

    06/08/2011 at 21:01

    Τωρα το δουλευω στο μυαλο μου ακομα. Ελπιζω αν ολα πανε καλα ( με το μυαλο μου) σε 2-3 εβδομαδες να σας παρουσιασω την πρωτη μου συνταγη.Αυγα (ή αβγα?) ματια.

     
    • laxanika14

      06/08/2011 at 21:18

      Καλέ ανυπομονούμε! Γιατί υποτίθεται ότι το καλό πράμα αργεί.. Σιγά τ’ αυγά.. μη σπάσουν κιόλας!

       
  6. geotzio

    06/08/2011 at 22:12

    πεινάμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
    Μούντρο, πόσα χρόνια μετά την ίδρυσή της η Madrid FC κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο ? ? ?
    Γρήγορη απάντηση παρακαλώ..

     
    • mountrakis40

      06/08/2011 at 22:52

      O πρωτος ανεπισημος τιτλος ηταν το 1902 που κερδισε δυο κεραμικα πιατα ως επαθλο( αληθεια!). Ο πρωτος επισημος ηταν το 1905 κοντρα στην Bilbao στο αλησμονητο 1-0 με γκολ του μανολη του Πραστ αν θυμαμαι καλα.Καλα θυμαμαι,

       
  7. la nonna

    06/09/2011 at 10:10

    καλή αρχή παιδιά!!! όπως βλέπω, κλείσατε ήδη το πρώτο διαφημιστικό deal με μεγάλη αλυσίδα super-market?! 😛

     
    • likudeez

      06/09/2011 at 11:38

      ναι! το μεσαιο μου ονομα ειναι πλεον βασιλοπουλος-μαρινοπουλος-carrefour….
      ειναι και copyrighted!!!

       
  8. X-NEC

    08/04/2011 at 23:34

    Καλά από τον μπασκετικό Γιώργο δε περίμενα να μην παρουσιάζει ένα φαγητό που θα σχετίζεται με το αγαπημένο του άθλημα.

    ΥΓ1: Μάθε να σουτάρεις πρώτα, που θα μας κανεις και τάπα(ς)!!!

    ΥΓ2: Πολύ ωραίο το blog του φίλου Γιώργου και του φίλου του Γιώργου, Γιώργου! Ότι καλύτερο εύχομαι παιδιά!

     
  9. panagiotis

    04/03/2014 at 20:43

    παισ καλααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

     
    • panagiotis

      04/03/2014 at 20:44

      AXRISTE ΘΕΛΟ ΤΑΠΕΣ

       
  10. panagiotis

    04/03/2014 at 20:47

    ΠΑΡΑΚΙΛΕ ΤΑΠΕΣ

     
    • likudeez

      04/03/2014 at 22:15

      Τα σχόλια σου είναι πολύ μπέρδεμα… Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Λυπάμαι. Τι ταπες θες; απο αυτές που έχουν τα γαριδάκια μέσα;

       

Αφήστε απάντηση στον/στην manana 22 Ακύρωση απάντησης