RSS

Οι δικές σας συνταγές!!

Εδώ μπορείτε να πάρετε δικές σας συνταγές! Η καλύτερη κάθε μήνα θα λαμβάνει δώρο έκπληξη από τον κριστιανο ρονάλντο αυτοπροσώπως…

πρωτο entry υπερ-δυναμικο απο κορη ζαχαροπλαστη με πολυ ορεξη και μερακι!!!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ….απο πορτοκαλια!!!

Θα χρειαστουμε:

-1/2 kg φυλλο κρουστας (πηγαινουμε στο mini market της γειτονιας και παιρνουμε…αλλα δεν το βαζουμε παλι στο ψυγειο…το αφηνουμε εκτος ψυγειου κ απλωμενο ωστε να στεγνωσει κ να μας κανει τη ζωη πιο ευκολη στην πορεια)
-1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
-1 ποτηρι νερου αραβοσιτελαιο
-4 αυγα (ημερας ετσι….)
-1 γιαουρτι στραγγιστο (με ολα του τα λιπαρα…..γιατι ή φτιαχνουμε γλυκο ή οχι!)
-1 φακελακι baking power (οπως λεει και η μαμα Διαμαντω…)
-και ξυσμα απο πορτοκαλι…

Για το ”σοροπι” θελουμε:

-2 ποτηρια νερου ζαχαρη
-1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου
-2 ποτηρια νερο
-2-3 βανιλιες
-και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου…..

Εκτελεση…..

Χτυπαμε (αλυπητα!) το λαδι με τη ζαχαρη μεχρι να λιωσει…
μολις ομογενοποιηθει το μειγμα (ατακα κλεμμενη απο τον παρλιαρο :-P )
προσθετουμε τα αυγα,το γιαουρτι,το ξυσμα και το baking…
αφηνουμε το μειγμα κ πιανουμε το φυλλο που εχει στεγνωσει (ή ξεραθει,ακομα καλυτερα…)
και το βαζουμε μεσα στο ταψι οπου αρχιζουμε κ το κανουμε κομματια-λωριδες- ”φυλλο και φτερο” με τα χερια ή και με τη χρηση μαχαιριου (οπως βολευεται κανεις)…
Δεν μας απασχολει και πολυ,το μονο που θελουμε ειναι να μην ειναι κολλημενα μεταξυ τους κ μονοκομματα τα φυλλα…..ειτε μικρα κομματια,ειτε μικρες λωριδες,ειτε σχεδον τριμμενο μας κανει…
Μολις το φυλλο μας ειναι ετοιμο,ριχνουμε μεσα στο ταψι το μειγμα που εχουμε ετοιμο και ανακατευουμε καλα με το χερι (αν δε βαλεις χερι,δεν τρως γλυκο!)
Ανακατευουμε καλα ωστε να ”παπαρωσουν” λιγο τα φυλλα και να γινουν ενα με το υπολοιπο μειγμα,γιατι αλλιως θα καθησουν στο ταψι….(και τοτε την ”κατσαμε” ).
[ Το μειγμα μεσα στο ταψι μπορει να φαινεται ''στεγνο'' ....θα ερθει ομως το σοροπακι μετα κ θα το μουλιασει για τα καλα! ]

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180ºC για περιπου 30′
(το βλεπουμε και με το ματι…μεχρι να παρει χρωμα)

Μολις ψηθει την περιχυνουμε με το σιροπι ακολουθωντας πιστα την οδηγια της μαμας ”το ενα κρυο κ το αλλο ζεστο”…συμφερει να εχουμε ηδη φτιαξει το σιροπι και να το αφησουμε στη ακρη να κρυωσει μεχρι να ψηθει το γλυκακι μας (ατακα κλεμμενη απο τη Βεφα :-) )

ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ!!!!! κοβουμε,σερβιρουμε κ δοκιμαζουμε!!!!!!!!
(προσοχη!!!καιει ακομα…)

Aααα…..εννοειτε πως ταιριαζει υπεροχα με παγωτο κρεμα κ σιροπι….απλα οοονειρο!!!


το τραγουδακι ”δενει” …… με το γλυκακι

δευτερη συνταγη απο την la nonna με αγαπη απο ανδρο!!!

Κολοκυθοφουρτάλια ή τα πάω αβλεπί

Καλοκαιρινό φαγάκι και σίγουρη επιτυχία που εμένα προσωπικά μου θυμίζει μπάνιο με το λάστιχο στην αυλή και τρέξιμο ξυπόλητοι στη ζεστή πλάκα για να πιάσουμε θέση στο τραπέζι (είμαι corny και φαίνομαι).

Θα χρειαστούμε 3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 1 κρεμμύδι ξερό, ρίγανη ή μαντζουράνα ή δυόσμο, 3-4 αυγά και τυρί τριμμένο (οι ποσότητες ανάλογα με τα γούστα και το τηγάνι μας).

Οι κακοπροαίρετοι, που λένε αυτό το φίνο ανδριώτικο έδεσμα ομελέτα, έχουν δίκιο.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και, μόλις χρυσίσει ελαφρά, ρίχνουμε τα κομμένα κολοκυθάκια που έχουμε στραγγίσει. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα με το καπάκι για 20 λεπτά στη δική μου κουζίνα (ή μέχρι να δείτε ότι έχουν γίνει). Εάν δούμε ότι έχουν υγρά, στο τέλος τα αφήνουμε ξεσκέπαστα. Στο μεταξύ, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ρίγανη και το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με το μείγμα τα κολοκύθια, όταν είναι έτοιμα. Προσέχουμε μην αρπάξει η φουρτάλια, τη γυρίζουμε πλευρά απλά πετώντας τη στον αέρα (εσείς επιχειρήστε το με βοήθεια το καπάκι) και, όταν πάρει και η δεύτερη πλευρά χρώμα, σερβίρουμε.

Αυτοί που το θέλουν το τσιτσί τους μπορούν να αναζητήσουν κάποιο μπιφτέκι. Εντάξει, μπορούν και να προσθέσουν στην αρχή με τα κολοκύθια το όγδοο θαύμα του κόσμου (;;!), που λέγεται λουκάνικο χωριάτικο. Η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει πολύ και η ανδριώτικη φουρτάλια έτσι το θέλει.

Το παρακάτω τραγουδάκι έρχεται μετά το φαγητό, όταν χαλαρώνουμε πριν τον υπνάκο.

 

τριτη συνταγη ξανα απο την αναγνωστρια margi

Επιμενω ζαχαροπλαστικα με αλλη μια συνταγη για γλυκο!!! (θα φταιει το κληρονομικο χαρισμα!)

Επομενη συνταγη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!! (και ΟΧΙ κεικ σοκολατας οπως υποτιμητικα θελει να το χαρακτηριζει μια φιλη μου)

Υλικα:
-1 βουτυρο πλακα
-6 αυγα
-2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη
-1 ½ φλυτζανι τσαγιου αλευρι
-1 baking powder
-2 βανιλιες
-4 κουταλιες σουπας κακαο
-8 κουταλιες σουπας νερο
-1 κουταλια σουπας στιμμενο λεμονι
-λιγη σοδα φαγητου
-1 κουταλια σουπας κονιακ (κατα ενα παραξενο τροπο παντα μου ξεφευγει κ ριχνω παραπανω…πολυ παραπανω!!! κ φωναζει η μαμα Διαμαντω που παλι αδειασε το μπουκαλι κ δεν εχει να ”σβησει” το λεμονατο κρεατακι της…)

Εκτελεση:
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το βουτυρο να λιωσει (δεν χρειαζεται να βρασει)…κατεβαζουμε απο τη φωτια κ ριχνουμε τη ζαχαρη,το κακαο,το νερο,το λεμονι,τη βανιλια,το κονιακ,τη σοδα κ ανακατευουμε καλα με ενα κουταλι μεχρι να λιωσει η ζαχαρη….
Γεμιζουμε ενα φλυτζανι του τσαγιου (ή κ λιγο παραπανω) με το μειγμα κ το βαζουμε στο ψυγειο.

Χτυπαμε μαρεγκα τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι,το baking powder,εναν εναν τους κροκους κ το υπολοιπο μειγμα…συνεχιζουμε για λιγο το χτυπημα ωστε να ομογενοποιηθουν τα υλικα….
Βαζουμε σε ενα ταψακι κ ψηνουμε για ½ ωρα στους 170°-180° C

[[Tip:το μειγμα ειναι ''νερουλο'' κ φαινεται λιγο σε ποσοτητα,οταν ψηθει ομως φουσκωνει αρκετα γι'αυτο προσοχη μη το βαλετε σε μικρο ταψι κ σας ξεχειλισει στο ψησιμο]]

Μολις ειναι ετοιμο το γλυκο κ σχετικα ζεστο ακομα το περιχυνουμε με το μειγμα που εχουμε κρατησει στο ψυγειο κ ειναι ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!!!!  :*

 

19 responses to “Οι δικές σας συνταγές!!

  1. Giorgos Coutsikos

    06/23/2011 at 18:50

    και ποις είναι αυτός ο κριστιάνο ρολάντος?

     
  2. mountrakis40

    06/23/2011 at 22:19

    Κολλητος του Μητρογλου και απο οτι ειδα και αυτο το νειμαρ μια χαρα παρεα θα εκαναν!

     
  3. jimmylee

    06/30/2011 at 20:39

    καλή αρχή !!!!
    πολύ καλή δουλειά!!!

     
  4. likudeez

    08/09/2011 at 02:38

    σε καποια κοντινη γειτονια ανακαλυψα αυτο το υπεροχο θεαμα :

    ξερει κανεις την διαδικασια? ειναι πιπεριες φλωρινης και τις κανει λιαστες ο τυπάς?!

     
    • mountrakis40

      08/09/2011 at 13:19

      Ναι. Αν και κανονικα πρεπει να βαλει τουλαχιστον ενα τουλι για να μην εχει κατουρα μυγας και διαφορα βρωμερα πραγματα. Για τις λιαστες ντοματες θες περιπου 2 εβδομαδες. Υπαρχει παντα και ο τροπος με τον φουρνο που ειναι πιο γρηγορος και με σχετικα καλα αποτελεσματα!

       
  5. la nonna

    08/09/2011 at 09:09

    master, μια ερώτηση έχω: οι Δικές Μας οι συνταγές σαν σχόλια θα ανεβαίνουν; ή υπάρχει κάποιο μυστικό σουσάμι άνοιξε που δεν βλέπω; ευχαριστώ προκαταβολικά.

     
    • likudeez

      08/09/2011 at 10:52

      Κανε την εσυ σχόλιο και θα την μεταφέρω εγώ στο κύριο μέρος της σελίδας… Όπως με την μάνα του μπατμαν

       
  6. margi

    08/09/2011 at 23:27

    ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ….απο πορτοκαλια!!!

    δες αναρτηση παραπανω….

     
  7. la nonna

    08/10/2011 at 16:06

    Κολοκυθοφουρτάλια ή τα πάω αβλεπί

    δες δευτερη αναρτηση

     
  8. eel

    08/14/2011 at 17:26

    Update από Χίο.. ο οργασμος των ολυμπίων (θεών).. φιλετα χοιρινό με δενδολιβανο, μέλι κ πορτοκάλι. Γλυκό περγαμοντο,παγωτό μαστίχα κρόνος στα μεάτσα κ beach party με περισσιους κωλους. Λεπτομέριες από κόντα, σας φιλουμε!

     
    • v@gg3liz

      08/15/2011 at 11:16

      Έλα, πες την αλήθεια, ο μόνος λόγος πού ‘φαγες όλες αυτές τις αηδίες είναι ότι αλλιώς δε θα σ’ άφηναν να δεις τους κώλους!!!!

       
      • bebie

        08/15/2011 at 20:58

        εγώ κοίταζα τους κώλους και ο γυαλάκιας έβλεπε το φεγγάρι!! μάλιστα τους έβγαλα φωτό σε όλες τις στάσεις για να σας δείξω τι χάσατε !!!

         
  9. margi

    08/23/2011 at 22:46

    Επιμενω ζαχαροπλαστικα με αλλη μια συνταγη για γλυκο!!! (θα φταιει το κληρονομικο χαρισμα!)

    Επομενη συνταγη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!! (και ΟΧΙ κεικ σοκολατας οπως υποτιμητικα θελει να το χαρακτηριζει μια φιλη μου)

    δες τριτη αναρτηση

     
  10. margi

    10/10/2011 at 23:13

    Mετά από μια πορτοκαλόπιτα…και μια σοκολατόπιτα….τι έχει σειρά;;;;;
    Μια ΜΗΛΟΠΙΤΑ φυσικά!

    Είναι η κλασική συνταγή που εδώ και χρόνια φτιάχνουν οι μαμάδες όλου του κόσμου και μοσχομυρίζει η κουζίνα και όλοοοο το σπίτι για την υπόλοιπη μέρα!!!!
    …και μιας και την έφτιαξα (έχει πάψει να τη φτίαχνει πλέον η μαμά μου και να τη βρίσκω έτοιμη :( ) είπα να την μοιραστώ και μαζί σας…

    Υλικά:

    -2-3 μήλα
    -½ βιτάμ
    -4 αυγά
    -2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
    -1 φλ.τσαγιού αλεύρι
    -1 βανίλια
    -2 κουτ.γλυκού baking powder
    -ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι

    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα (σε ροδέλες ή φέτες)
    Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει,μέσα στο ταψί που θα φτιάξουμε το γλυκό μας (για 5′ στο φούρνο που έχουμε ανάψει για να προθερμαστεί και…είναι έτοιμο).
    Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το 1 φλυτζάνι από τη ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν καλά τα υλικά σε όλο το ταψί…μετά στρώνουμε τα μήλα.
    Συνεχίζουμε…και χτυπάμε τα αυγά,την υπόλοιπη ζάχαρη,το αλεύρι,το baking powder,τη βανίλια και το ξύσμα.Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα μας στο ταψί και ψήνουμε για 55′ στους 200° C.

    Μόλις ψηθεί την κάνουμε τούμπα σε μία πιατέλα…..να έρθουν τα πάνω κάτω!!!
    Και είναι εεεεεεεεέτοιμη!!!!!!!!!!

    ”You’re so fucking special
    I wish I was special”

     
  11. v@gg3liz

    10/11/2011 at 17:50

    Επειδή κινδυνεύει να μου βγει και τ’ όνομα (γιατί τη χάρη την έχω στο φουλ!!!), αυτό θα τ’ αφήσω να περάσει έτσι!!!

     
    • margi

      10/24/2011 at 21:13

      Γιατί? Τι άλλο σου έχει βγει?? :-)
      Πες μου τι σε χάλασε, να τα διορθώσω όλα!! (ψάξε, ψάξε…..δε θα το βρεις!!) :-P

       
  12. la nonna

    10/15/2011 at 13:59

    Πατατοκεφτέδες μετά φόβου θεού

    Και εξηγούμαι. Η συνταγή αυτή έχει ένα x-factor δυσκολίας που την κάνει πρόκληση όσο εύκολη κι αν φαίνεται. Τα υλικά απλά, πατάτες βρασμένες (5 μέτριες προς μεγάλες), τυρί τριμμένο (μισό φλιτζάνι), αβγό (ένα), ρίγανη ή καλύτερα μαντζουράνα και αλατοπίπερο. ΑΛΛΆ… αλλά (αν και δεν έχει τύχει ποτέ στη δική μου μητέρα ), ο υπεραστικός μύθος τους θέλει ενδεχομένως να διαλύονται στο τηγάνι, εάν η φωτιά δεν είναι αρκετά δυνατή, εάν φυσάει μαΐστρος, εάν περάσει μαύρη γάτα, εάν φοράς κόκκινα κοκ.

    Για όποιον θέλει να το δοκιμάσει πάντως:

    Βράζουμε τις πατάτες ακαθάριστες (αλλά καλά πλυμένες ε;;) μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε -όσο είναι ακόμα ζεστές- στο μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ που πολύ μ’ αρέσει. ΔΕΝ χρησιμοποιούμε το μπλέντερ, γιατί η υφή τους δεν θα είναι αυτή που θέλουμε (θα γίνουν σα λάστιχο).
    Προσθέτουμε στην αλεσμένη πατάτα το αβγό, το τυρί, τη μαντζουράνα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο αρκετές ώρες, γιατί θέλουμε να είναι σφιχτό.
    Βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο. Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και την αλευρώνουμε, για να μπορούμε να την πλάσουμε σε μπαλάκι χωρίς να κολλάει. Περνάμε το κεφτεδάκι ξανά από το αλεύρι, ώστε να καλυφθεί από μια πολύ λεπτή στρώση. Έτσι κάνουμε για όλα (!).
    Εντωμεταξύ έχουμε βάλει αρκετό λάδι να κάψει στο τηγάνι. Όταν λέμε να κάψει, εννοούμε να ΚΑΨΕΙ –αυτό που κάνει το λάδι λίγο πριν βγάλει μαύρο καπνό και κάνει παρανάλωμα την κουζίνα. Εντάξει, πιστεύω γίναμε κατανοητοί ότι θέλει πολύ καυτό λάδι. Γι’ αυτό και το γκάζι είναι ιδανικό σ’αυτές τις περιπτώσεις.
    Ετοιμάζουμε ένα πιάτο σκεπασμένο με απορροφητικό χαρτί γιατί αργότερα δεν θα είναι ώρα να ψαχνόμαστε, και, όταν το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια (λίγα λίγα όμως) ίσα ίσα για να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω. Είμαστε συνεχώς από πάνω με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα ή κάτι τέτοιο και έχουμε το νου μας, γιατί γίνονται πολύ γρήγορα και πρέπει να τα βγάζουμε.

    Αυτό ήταν. Αν φτάσετε μέχρι εδώ, έχει κέρασμα σπίτι μου. Θ’ ακούσουμε αυτό:

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=pZ9KfKx8PmM&w=640&h=360%5D

     
  13. la nonna

    01/15/2012 at 17:14

    Μετά από λαϊκή απαίτηση (ενός), στέλνω αυτή τη συνταγή για muffins, η οποία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε οποιοδήποτε όρθιο μπουφέ (να, εγώ λάμπω), αλλά και στο υπέρ-πρωινό που αγαπούν οι administrators και οι μεγαλύτεροι fanz του blog:

    Είναι πάναπλη. Για 20 περίπου muffins χρειαστήκαμε:
    500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    500 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
    6 αυγά
    500 γρ. ζάχαρη άχνη
    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 βανίλια σε σκόνη
    250 γρ. βύσσινο γλυκό ή τυποποιημένο, στραγγισμένο από το σιρόπι (εσείς βάλτε και περισσότερο)

    Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί, για να γίνουν ένα. Τα βγάζουμε από το μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

    Εντωμεταξύ σε ένα ακόμα πιο μεγάλο μπωλ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

    Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας–βουτύρου στο μείγμα αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.

    Στο τέλος ρίχνουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε απαλά.

    Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες (μπορούμε να βρούμε και μιας χρήσης από αλουμίνιο) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος της φόρμας.

    Με τις δόσεις που χρησιμοποιήσαμε, εάν στα 15 λεπτά βυθίσουμε στο εσωτερικό ένα μαχαίρι, δεν θα πρέπει να βγει καθαρό, αλλά με ελαφρώς υγρή υφή. Εάν και το εξωτερικό έχει την εμφάνιση που θέλουμε (εμάς μας άρπαξε λίγο…), είναι η ώρα να τα βγάλουμε. Όταν κρυώσουν, το εσωτερικό θα είναι σταθερό, αλλά κάπως «λασπωμένο» (ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ Ε;). Εάν κάποιος το θέλει πιο πολύ σαν κέικ, υποθέτω ότι θα πρέπει να βάλει περισσότερο αλεύρι και λιγότερα υγρά υλικά (αλλά όρκο δεν παίρνω).

    Μαζί ακούμε ένα παμπάλαιο –αλλά κλασσικό- τραγουδάκι από την εποχή που ακόμα και η ελληνική τηλεόραση έπαιζε γαλλική ραπ.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=iDJ0McwKCwQ&w=480&h=360%5D

     
  14. PANOS LIKUDIS

    03/16/2012 at 00:40

    AKOMA KANENA SAN KAINOURGIOS

     

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: