RSS

Banoffee (μπανοφι)

01 Οκτ

Στα Κυθηρα φαγαμε σε ενα ζαχαροπλαστειο ενα φανταστικο γλυκο το banoffee. H λεξη προερχεται απο τα βασικα χαρακτηριστικα συστατικα του εν λογω γλυκου την banana και το toffee αυτην την καραμελα γαλακτος.. Η αντζουγια αφοτου ειδε 100 βιντεο στο youtube καταληξε στο εξης :

Βαζεις σε 1 κατσαρολιτσα νερο και 2 κονσερβες ζαχαρουχο γαλα με το νερο να καλυπτει ισα ισα τα κουτακια και το βαζεις σε χαμηλη φωτια (στο 5 ,το  ματι παει μεχρι 12) να βρααααααααααασει ααααααααααααρρρρρργγγγγγγγγαααααααα zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz για 4 ωρες. Να πω την αληθεια φοβηθηκα για το αν τα κονσερβακια ανατιναχθουν απο την πιεση στο εσωτερικο τους—> P=F/S (όπου F=δύναμις και S=επιφάνεια)(π.χ Πίεση Ρ 15 BAR = 15kg/cm2) οποτε ανοιξαμε 2 πολυ μικρες τρυπουλες στο πανω μερος της κονσερβας και τα αφησαμε να βρασουν.

Εκτελεση:

Οταν τελειωσει αυτο το πολυωρο βρασιμο κρυωνουμε ελαφρως τις κονσερβες ωστε να μπορουμε να τις πιασουμε και αδειαζουμε το εσωτερικο σε ενα μπολακι. Στο κατω μερος θα ειχει μαζευτει ολη η καραμελα σε κομματια, ανακατευοντας παει παντου και γινεται ενα ομοιομορφο μειγμα.

Τριβουμε τα 1 πακετο digestive στο multi να γινουν σκονη και τα ανακατευουμε με 75 γραμ. λιωμενο βουτυρο. Πατικωνουμε το μειγμα σε ενα φορμακι/ταψακι και με ενα ποτηρι το συμπιεζουμε να γινει επιπεδο και ωραιο.

Κοβουμε 2-3 μπανανες σε φετουλες.

Χτυπαμε μια κρεμα γαλακτος να γινει σαντιγυ.

Putting things together:

Περιχυνουμε την καραμελα πανω στο μπισκοτο και…

χτυπηστε καλα την καραμελα να ομογενοποιηθει προτου την περιχυσετε

απο επανω τις φετες της μπανανας, βαλτε μπολικες μπανανες σε διπλες και τριπλες στρωσεις, του παει! Υστερα με ενα κορνε (που εμεις δεν ειχαμε) βαλτε την σαντιγυ, και αποσυρετε το γλυκο στο ψυγειο να δεσει 10 ωρες τουλαχιστον!

η απουσια ενος κορνε ειναι αισθητη...

Το σερβιρισμα πρεπει να ειναι διακριτικο διοτι το γλυκο ειναι φουλ γλυκο και «λιγωνει»

Μιας και η αντζουγια εδωσε ρεσιταλ στο γλυκο αυτο δικαιωματικα της αξιζει και το track

About these ads
 
3 σχόλια

Posted by στο 10/01/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: , , , ,

3 responses to “Banoffee (μπανοφι)

  1. v@gg3liz

    10/01/2011 at 17:21

    Μα πόσες φορές πρέπει να το πούμε επιτέλους, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΛΙΓΩΝΕΙ!!!!!

     
    • margi

      10/01/2011 at 19:29

      Πόσο δίκιο έχεις φίλε/συνblogger v@gg3liz.
      Και για όσους δεν κάνουν πίσω,θα πρότινα να κάνουν μια μικρή παρέμβαση στη συνταγή…αφού στρώσουν το μπισκότο,να απλώσουν από πάνω λιωμένη κουβερτούρα (και στη συνέχεια την καραμέλα)……..έτσι θα δημιουργηθεί μια μικρή και τραγανή στρώση σοκολάτας!!!!!
      Απλά φανταστείτε την ώρα που θα δαγκώνετε το γλύκο και θα ακούτε τον γλυκό ήχο της σοκολάτας και του μπισκότου να σπάνε….τα σχόλια δικά σας….

       
  2. margi

    10/01/2011 at 19:06

    Super (φαίνεται) τo banoffe!!!!!
    Μπράβο στα Κύθηρα,στον likudeez και στην αντζουγια….

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: