RSS

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!! (και ΟΧΙ κεικ σοκολατας)

24 Αυγ

Απο την αναγνωστρια margi

choco choco pie

Επιμενω ζαχαροπλαστικα με αλλη μια συνταγη για γλυκο!!! (θα φταιει το κληρονομικο χαρισμα!)

Επομενη συνταγη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!! (και ΟΧΙ κεικ σοκολατας οπως υποτιμητικα θελει να το χαρακτηριζει μια φιλη μου)

Υλικα:
-1 βουτυρο πλακα
-6 αυγα
-2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη
-1 ½ φλυτζανι τσαγιου αλευρι
-1 baking powder
-2 βανιλιες
-4 κουταλιες σουπας κακαο
-8 κουταλιες σουπας νερο
-1 κουταλια σουπας στιμμενο λεμονι
-λιγη σοδα φαγητου
-1 κουταλια σουπας κονιακ (κατα ενα παραξενο τροπο παντα μου ξεφευγει κ ριχνω παραπανω…πολυ παραπανω!!! κ φωναζει η μαμα Διαμαντω που παλι αδειασε το μπουκαλι κ δεν εχει να ”σβησει” το λεμονατο κρεατακι της…)

Εκτελεση:
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το βουτυρο να λιωσει (δεν χρειαζεται να βρασει)…κατεβαζουμε απο τη φωτια κ ριχνουμε τη ζαχαρη,το κακαο,το νερο,το λεμονι,τη βανιλια,το κονιακ,τη σοδα κ ανακατευουμε καλα με ενα κουταλι μεχρι να λιωσει η ζαχαρη….
Γεμιζουμε ενα φλυτζανι του τσαγιου (ή κ λιγο παραπανω) με το μειγμα κ το βαζουμε στο ψυγειο.

Χτυπαμε μαρεγκα τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι,το baking powder,εναν εναν τους κροκους κ το υπολοιπο μειγμα…συνεχιζουμε για λιγο το χτυπημα ωστε να ομογενοποιηθουν τα υλικα….
Βαζουμε σε ενα ταψακι κ ψηνουμε για ½ ωρα στους 170°-180° C

[[Tip:το μειγμα ειναι ''νερουλο'' κ φαινεται λιγο σε ποσοτητα,οταν ψηθει ομως φουσκωνει αρκετα γι'αυτο προσοχη μη το βαλετε σε μικρο ταψι κ σας ξεχειλισει στο ψησιμο]]

Μολις ειναι ετοιμο το γλυκο κ σχετικα ζεστο ακομα το περιχυνουμε με το μειγμα που εχουμε κρατησει στο ψυγειο κ ειναι ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!!!!  :*

About these ads
 
3 σχόλια

Posted by στο 08/24/2011 in φαγιά

 

Ετικέτες: ,

3 responses to “ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!! (και ΟΧΙ κεικ σοκολατας)

  1. Νατασσα

    08/31/2011 at 00:14

    Mπορω να το ψησω και σε μικρά ατομικά πυλινα ταψακια?(όπως το πουλάνε στα ζαχαροπλαστεια)

     
    • margi

      08/31/2011 at 15:06

      Δεν το εχω δοκιμασει αλλα απ’οσο γνωριζω το πυλινο χρειαζεται περισσοτερη ωρα ψησιματος (περιπου 15′)
      Για να δεις εαν εχει ψηθει μπορεις να το δοκιμασεις με ενα μαχαιρι.Την ωρα που υπολογιζεις οτι ειναι ετοιμο το γλυκο βαζεις ενα μαχαιρι στο κεντρο,το τρυπας καθετα κ το βγαζεις….οταν το γλυκο ειναι ετοιμο κ δεν θελει αλλο ψησιμο τοτε το μαχαιρι θα πρεπει να ειναι καθαρο…αν πανω στο μαχαιρι εχει μεινει μειγμα τοτε υπολογιζεις κ αφηνεις το γλυκο να ψηθει κι’αλλο κ ξαναδοκιμαζεις.
      Απλα κ παλι προσεξε μη παραγεμισεις τα φορμακια και φουσκωσει και σου χυθει…
      Καλη επιτυχια!

       
      • mountrakis40

        09/07/2011 at 12:56

        Συγχαρητηρια margi το google σου ανηκει!

         

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: